Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

мобілізація

rama.com.ua

Четвер, 15 січня 2015, 12:03

Верховна Рада схвалила 3 хвилі мобілізації

мобілізація

Верховна Рада України схвалила проект указу президента Петра Порошенка про проведення трьох хвиль мобілізації в 2015 році.

За відповідну законодавчу ініціативу в четвер проголосували 268 народних депутатів, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, в середу, на зустрічі з главами облдержадміністрацій глава Української держави Петро Порошенко підписав указ про проведення трьох черг мобілізації в 2015 році, а також заявив, що передасть його до Верховної Ради України на схвалення.

"Я підписую цей указ і передаю його в парламент, оскільки це вимагає ще відповідного рішення парламенту", - сказав він.

Порошенко зазначив, що прийняв це рішення у світлі загострення ситуації на Донбасі, коли бойовики "ДНР" - "ЛНР" протягом декількох днів багаторазово збільшили кількість обстрілів і нападів на блокпости української армії та правоохоронців, підконтрольні України населені пункти, а також загибелі 12 мирних жителів в результаті попадання снаряда бойовиків в маршрутний автобус поблизу Волновахи.

Як наголошується в пояснювальній записці до проекту закону "Про затвердження указу президента про часткову мобілізацію", необхідність проведення часткової мобілізації в Україні "обумовлена загрозою державної незалежності України, виникненням реальної загрози територіальної цілісності, викликаної агресивними діями Російської Федерації, необхідністю підтримання бойової та мобілізаційної готовності Збройних сил України, інших військових формувань України на рівні, який гарантує адекватне реагування на загрози національній безпеці держави ".

Перша черга часткової мобілізації розпочнеться 20 січня і триватиме 90 днів.

В 2015 році пройдуть три черги мобілізації - в січні, квітні та червні. "Перша черга мобілізації планується з 20 січня тривалістю 90 днів. Наступна орієнтовно, з квітня, буде тривалістю 60 днів. І з червня третя хвиля - також тривалістю 60 днів. Намічено протягом цих трьох хвиль мобілізації забезпечити необхідною кількістю особового складу Збройні сили, Нацгвардію , прикордонслужбу.

Крім того передбачений призов на строкову службу громадян 20-27 років.

За даними Міністерства оборони, всього в рамках часткової мобілізації в 2015 році планується призвати 104 тис. Чоловік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.