Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дтп

Четвер, 15 січня 2015, 16:59

Водіїв просять складати європротоколи, якщо в ДТП не постраждали люди

дтп

Сьогодні в управлінні Державтоінспекції Львівщини розповіди про особливості оформлення ДТП за допомогою так званого «Європротоколу».

Про це Варіантам повідомила прес-служба ДАІ у Львівській області.

Керівник УДАІ області, полковник міліції Олександр Хутняк відзначив, що водії можуть скористатися спрощеним механізмом оформлення автопригоди та не викликати на місце події правоохоронців лише у певних випадках.

«Європротокол» можна оформити тільки тоді, коли внаслідок ДТП не постраждали люди, а учасники пригоди – мають страховий поліс», - наголосив полковник міліції Олександр Хутняк.

Ще однією важливою умовою є відсутність у водіїв ознак сп’яніння. І, найголовніше, - учасники ДТП повинні дійти спільної згоди щодо обставин події.

Керівник громадського об’єднання «Варта-1» Ігор Зінкевич розповів, що активістам організації нерідко доводиться виїжджати на ДТП, що стаються у Львові.

«Бувають випадки, коли водії не мають страхового полісу і через це виникає багато клопотів, утворюються затори, витрачається зайвий час», - зазначив Ігор Зінкевич.

У Державтоінспекції наголошують: водії, які скористалися «Європротоколом», мають право залишити місце автопригоди, а також звільняються від адміністративної відповідальності за скоєння ДТП.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.