Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

гривні

finance.obozrevatel.com

Вівторок, 20 січня 2015, 14:50

Львівська облрада ухвалила бюджет

гривні

Бюджет Львівської області на 2015 рік на сесії облради підтримали 84 депутати.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Нагадаємо, що у проекті обласного бюджету значно скорочено кількість податків, зборів і платежів, що формують дохідну частину місцевих бюджетів, а також змінено нормативи зарахування окремих видів доходів і порядок адміністрування деяких податків і платежів.

Проект обласного бюджету на 2015 рік сформований у загальній сумі 6619,2 млн. грн., що на 238,2 млн. грн. або 3,7 відсотка більше від виконання бюджету за минулий рік. 

Керівник області також зазначив, що, враховуючи нові законодавчі зміни, з точки зору децентралізації і можливостей обласний бюджет суттєво втратив.

«Нам не слід очікувати, що при перегляді бюджету щось суттєво зміниться. Тому треба зрозуміти реалії 2015 року і виходити з тієї ситуації, яка є. Адже ми відповідальні не лише за обласний центр і великі міста, а й цілий ряд інших територій Львівщини», - резюмував Олег Синютка.

Після голосування голова Львівської ОДА Олег Синютка звернувся до депутатів з пропозицію долучитися до обговорення переліку об’єктів, які ЛОДА подаватиме на фінансування з державного регіонального фонду, а також до затвердження переліку доріг, ремонт яких планують провести у 2015 році.

Нагадаємо, офіційних трансфертів у 2015 році заплановано одержати обласним бюджетом з державного бюджету за загальним і спеціальними фондами на суму 5733675,3 тис. грн., з них за загальним фондом – 5728625,0 тис. грн., спеціальним фондом – 5050,3 тис. гривень.

Згідно з проектом бюджету, депутати Львівської облради в 2015 році витратять 10 млн. грн. на одноразову допомогу, а голова ОДА – 0,5 млн. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.