Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

динаміка

прес-служба ЛОДА

Четвер, 22 січня 2015, 13:32

На Львівщині прогнозують зростання валового регіонального продукту

динаміка

Департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості ЛОДА прогнозують зростання валового регіонального продукту на 1,4%.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами директора департаменту Василя Лозинського, цього вдасться досягти за умов прогнозного зростання ключових галузей реального сектору економіки, зокрема промисловості – на 2%, будівництва – на 2%, сільського господарства – на 0,4%, пасажирського та вантажного транспорту – на 1,8% та 2,5% відповідно.

Він також зазначив, що за підсумками минулого року валовий регіональний продукт Львівщини, за попередніми даними, знизився на 1,1%, а по Україні зниження ВВП у 2014-му прогнозується на рівні 6,5% (дані МВФ).

«За 2014 рік найбільше зростання серед галузей реального сектору економіки продемонстрували сільське господарство та добувна промисловість, які наростили виробництво на 5,7% и 2%. Проте це не змогло компенсувати спад у переробній промисловості (на 3,1%) та будівництві (на 11,8%)», - розповів В.Лозинський.

Зазначимо, що для оперативної оцінки ВРП департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості облдержадміністрації використовує зведений індекс виробництва у базових галузях реального сектору економіки (промисловість, агросектор, будівництво) та послуг (транспорт, роздрібна торгівля) у 2006-2014 рр.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.