Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медицина

veronicakravets.webukr.net

Четвер, 22 січня 2015, 15:46

На медицину у Львові витратять вдвічі більше бюджетних коштів ніж торік

медицина

Цього року у бюджеті Львова передбачено вдвічі більше коштів на фінансування галузі медицини, ніж у 2015 році.

 

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Важливо, щоб у нашій державі прийшли до розуміння важливості медицини і не говорили про реформи, не експериментували на житті людей, а впроваджували страхову медицину, хоча б елементи цієї медицини, щоб медичне обслуговування в Україні і країнах Європейського Союзу не відрізнялось. Сьогодні все тримається на плечах медиків, які на собі витягують проблему медицини. Двійні стандарти, які у нас є в медицині, дуже шкодять. Сьогодні є новий міністр, я думаю, що він розуміє цю проблематику. Ми будемо максимально сприяти і цей досвід, який є у Львові, пропонувати, щоб міністерство його використовувало. Ми також готові, щоб Львів був максимально пілотним по усіх проектах. Співпраця, яка у нас є, в тому числі з ДТЕК, показує дуже великий позитив», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Також мер акцентував, що цього року у бюджеті розвитку міста Львова буде передбачено більше коштів на фінансування галузі медицини. «Якщо говорити про лікарню швидкої допомоги, то цього року фінансування буде збільшено вдвічі, у порівнянні з минулим роком. Хворі не можуть чекати. Якщо говорити про медицину загалом, то пропозиції будуть серйозними. Але прийняття бюджету - це спільна праця, в тому числі і депутатів міської ради. Думаю, громадські слухання, які ми будемо проводити перед прийняттям бюджету розвитку, дадуть можливість спільно з громадою визначити найбільш болючі точки і спільно інвестувати кошти», - додав мер Львова Андрій Садовий.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.