Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

http://ukrslovo.org.ua

Середа, 20 червня 2012, 14:58

«Громадянська позиція» вступила в Об’єднану опозицію

Партія Анатолія Гриценка «Громадянська позиція» увійшла до складу Об’єднаної опозиції. Про це повідомили на брифінгу лідер «Громадянської позиції» А. Гриценко, перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов та лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк.

 

15 червня був підписаний документ про засади входження партії «Громадянська позиція» до складу Об’єднаної опозиції, - повідомив лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

Засади передбачають, що партії, які увійшли до Об`єднаної опозиції, формують спільну програму дій з метою розбудови незалежної держави на основі європейських цінностей.

«Лідери партій, що об’єдналися, публічно заявляють про те, що на момент об’єднання вони не мають зобов’язань ні перед владою, ні перед спонсорами партій, які б обмежували їх у реалізації спільної програми дій», - йдеться у документі, підписаному О. Турчиновим, А. Яценюком та А. Гриценком.

Лідери партій публічно заявили, що вони не погодяться на кадрові пропозиції, якщо такі надійдуть від теперішньої влади, щодо їхнього призначення на керівні посади в уряд чи інші виконавчі структури.

Кожен кандидат від опозиції ще до з’їзду письмово зобов’язується, «що, ставши депутатом, за жодних умов не залишить фракцію і не погодиться на жодну кадрову пропозицію від влади всупереч рішенню ради Об’єднаної опозиції». Крім того, документ передбачає, що кожен кандидат від об’єднаної опозиції має ще до з’їзду оприлюднити автобіографію, декларацію про статки та документи про освіту.

Об’єднана опозиція співпрацюватиме з організаціями «Чесно», САМ та ОПОРА, - зазначив Анатолій Гриценко.

Об’єднана опозиція вийшла «на завершальний етап формування». В Україні «фактично сформувалась двохполюсна модель – з одного боку це Янукович і партія влади, а з іншого – це об’єднана опозиція», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, у листопаді 2011 року «Громадянська позиція» вирішила вийти з об'єднання опозиційних партій «Комітет опору диктатурі».

У грудні минулого року Гриценко заявив, що між «Громадянською позицією» та УДАРом Віталія Кличка ведуться переговори про об'єднання.

Наприкінці березня до «Громадянської позиції» влилася Українська партія.

Крім того, наприкінці квітня лідери шести політичних сил - Батьківщини, Фронту змін, Народна самооборона, Реформи і порядок, За Україну! і Народного руху України - підписали «Декларацію єдності», в якій зобов'язалися забезпечити перемогу демократичних сил шляхом висунення спільного виборчого списку. Через те, що нове виборче законодавство забороняє участь у виборах блоків партій, список об'єднаної опозиції було вирішено зареєструвати в Центральній виборчій комісії від імені партії Батьківщина.

Фонд «Демініціативи» та Центр Разумкова провели опитування, в результаті якого ВО «Свобода», «Україні - Вперед» і «Громадянська позиція» не подолають 5%-вий бар'єр на парламентських виборах.

Відповідно до соцопитування, проведеного КМІС в кінці травня, партія «України - Вперед!» набирає всього лише 2,6%. Зокрема, 2,8% респондентів віддали б свої голоси за партію ВО «Свобода», 1,3% - за Народну партію і 1% - за партію «Громадянська позиція».

Джерело: УНІАН, Ліга-новини, Дело

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.