Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сот

ua-ekonomist.com

Середа, 28 січня 2015, 14:30

Україна зарезервувала право ініціювати перегляд умов свого членства в СОТ протягом трьох років

сот

Україна зарезервувала за собою право ініціювати перегляд своїх зобов'язань перед Світовою організацією торгівлі стосовно митних зборів протягом нового трирічного періоду, який розпочався 1 січня 2015 року.

"Україна залишає за собою право відповідно до статті XXVIII:5 ГАТТ 1994, щоб змінити свій графік CLXII протягом трирічного періоду, що розпочинається 1 січня 2015 року", - зазначено в повідомленні комітету з ринкового доступу СОТ на його сайті, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, Україна, яка стала членом СОТ у 2008 році, вперше зарезервувала за собою право ініціювати перегляд своїх тарифних зобов'язань із 1 січня 2012 року і подала організації перелік із 371 товарної позиції для такого можливого перегляду. Проте після різкої критики інших членів СОТ Київ відмовився від практичної реалізації своїх первинних планів.

Водночас наприкінці 2014 року Верховна Рада за пропозицією уряду ухвалила закон про можливе введення на рік додаткових 5-10% мит на весь імпорт, окрім критичного, у зв'язку з різким погіршенням платіжного балансу. Він набуде чинності у разі ухвалення відповідного рішення Кабміном, який наразі проводить консультації з торговельними партнерами України. Київ також повідомив про готовність провести такі консультації й у рамках СОТ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.