Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

захисні споруди цивільного захисту

lviv.tv

Середа, 28 січня 2015, 17:41

На Львівщині перевірять захисні споруди та розроблять пам’ятки по діях населення при сигналах цивільного захисту

захисні споруди цивільного захисту

В усіх областях України, окрім Донецької та Луганської, оголошено режим підвищеної готовності, відповідно розпорядженню кабінету міністрів.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту ОДА Олексій Титаренко, передає кореспондент Варіантів.

«На сьогоднішній день визначено 4 режими функціонування єдиної державної системи стабільного захисту та територіальних ланок, у т.ч. Львівські територіальні ланки-підсистеми. Режим, в якому ми жили до вчорашнього дня – режим повсякденного функціонування, наступний режим – режим підвищеної готовності, третій – режим надзвичайної ситуації і четвертий – режим надзвичайного стану. Рішенням уряду, а саме – розпорядженням кабміну України від 26 січня №47 про встановлення режимів підвищеної готовності та надзвичайних ситуацій, в двох областях – Донецькій і Луганській було встановлено режим надзвичайної ситуації, в решті областей України встановлено режим підвищеної готовності» – зазначив директор департаменту з питань цивільного захисту ОДА Олексій Титаренко.

Також, беручи в увагу даний указ необхідно перевірити матеріально-технічні резерви, за необхідністю встановити додаткові, у тому числі: підготовка захисних споруд у стан готовності, повинні бути розроблені пам’ятки по діях населення при сигналах цивільного захисту, навчання проводиться в ЖЕКах, будь-який керівник організації, керівник структурного підрозділу повинен до своїх працівників розповісти елементарні речі цивільного захисту, а також порядок укриття на робочому місті під час роботи.

Титаренко зауважив, що не потрібно впадати в паніку, адже такі заходи вжито задля безпеки і покою населення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.