Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

job-sbu.org

Середа, 20 червня 2012, 16:18

Львівським громадським діячам не сподобалося слово «ґендер» у тексті Концепції гуманітарного розвитку України

Сьогодні, 20 червня, на засіданні Громадської ради при Львівській ОДА, при обговоренні зауважень щодо Концепції гуманітарного розвитку України до 2020 року, учасники засідання вирішили, що в пункті 2.6 цього документу слово «ґендер» необхідно замінити словосполученням «рівність статей».

Таку пропозицію під час дискусії навколо документу вніс голова Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Андрій Салюк. Основний аргумент проти вживання терміна «ґендер», який озвучували громадські діячі, – узаконення психічних збочень (так званих ґендерних ідентичностей та сексуальних орієнтацій).  

 «У пункті 2.6 автори Концепції закликають до «формування у суспільній свідомості позитивного сприйняття ідеї гендерної рівності»…Йдеться про штучне нав’язування українцям позитивної думки, що нетрадиційна сексуальна орієнтація є нормою», - йдеться в зауваженнях ГР щодо Концепції гуманітарного розвитку України до 2020 року.

Нагадаємо, проект Концепції гуманітарного розвитку України до 2020 року був винесений президентом на громадське обговорення 25 травняя. Обговорення триватиме до 10 липня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.