Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аукціон

gazeta.a42.ru

П'ятниця, 30 січня 2015, 10:08

На Львівщині відбувся перший земельний аукціон

аукціон

На першому цьогорічному земельному аукціоні, що відбувся минулого тижня у Львівській області, вартість прав оренди сільськогосподарських земель державної власності зростала від 2 до 100 відсотків.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Загалом для продажу на торгах було запропоновано права оренди на 6 ділянок.

Найзапекліша боротьба виникла між учасниками земельного аукціону за право орендувати 26,5 га земель у Жидачівському районі (Чертізька сільська рада, урочище “Лисничівка”). Внаслідок конкуренції ціна продажу права оренди зросла удвічі, відповідно її розмір збільшився з 4% до 8% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки (при стартовій ціні прав оренди 8,8 тис. гривень її вартість оренди зросла до 17,6 тис. гривень).

Загалом, за даними організатора аукціону, у результаті торгів було реалізовано терміном на 14 років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва право оренди на 5 земельних ділянок за межами населених пунктів загальною площею 199,46 гектара. Під час торгів ціна продажу лотів зросла з 65,43 тис. грн до 78,39 тис. гривень.

Зокрема, ціна продажу прав оренди на земельні ділянки площею 72,1 га та 38 га на території Соколянської і Чернівської сільських рад Мостиського району зросла на 1,19 тис. грн та на 0,82 тис. грн відповідно. Річна орендна плата за 48 га земель Пиратинської сільської ради Радехівського району під час аукціону збільшилася на 1,6 тис. грн, а за 14,73 га на території Пониковицької сільради Бродівського району зросла на 0,53 тис. гривень.

Як відомо, орендна плата за користування сільськогосподарськими землями державної власності щорічно надходить до бюджетів місцевих рад за місцем розташування земельних ділянок.

За даними Держземагентства України, станом на кінець січня кількість земель сільськогосподарського призначення державної власності, права оренди на які будуть реалізовані на земельних торгах у різних регіонах України, зросла до 3717 ділянок загальною площею понад 73,5 тис. гектарів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.