Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

portal.lviv.ua

Четвер, 21 червня 2012, 09:09

Вода в українських водоймах задовільної якості – СЕС

Якість води у водоймах України задовільна. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

 

Стан води у водоймах України у нинішньому сезоні кращий, ніж в минулому.

Загалом у поточному оздоровчому сезоні має діяти 1128 пляжів та рекреаційних зон. Переважно вони знаходяться у АР Крим, Донецькій, Запорізькій, Одеській, Херсонській, Миколаївській областях.

«Ми постійно моніторимо якість води. Станом на 19 червня працювало 639 пляжів, це 56,5%. Це 607 на морському і 32 – на річковому узбережжі», - уточнив Голова Державної санітарно-епідеміологічної служби України, головний державний санітарний лікар України Анатолій Пономаренко.

Наразі закрито 9 пляжів у АР Крим, в Одеській та Миколаївській областях. Проте, частина українських пляжів ще не відкривалась, переважно через відсутність дозвільних документів. 

Санепідемслужба України проводить постійний лабораторний контроль за якістю морської та річкової води. За останній час досліджено 523 проби, з них переважна більшість - в нормі.

«Лише 0,8% або 4 проби, що досліджувались, не відповідали вимогам стандарту на мікробне забруднення. Найбільша кількість невідповідних норм приходилось на річкову воду, але це однаково лише 4% проб», - зазначив головний санітарний лікар України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.