Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гроші

pravda.lutsk.ua

Середа, 4 лютого 2015, 18:10

Благодійні шкільні внески батьків – справа добровільна

гроші

Благочинні внески – це виключно добра воля батьків, яке вони не мають приймати на батьківських зборах, а інформація, яка збирається про ці пожертви, розміщується на сайті управління освіти та на сайті Львівської міської ради.

Про це повідомила заступник начальника управління освіти ЛМР Наталія Демкович, передає прес-служба Львівської міської ради.

"З приводу благодійних внесків батьків ми зобов’язували керівників навчальних закладів розміщувати цю інформацію на дошках оголошень закладів, ми розміщували інформацію на сайтах управління та міської ради, пояснювали, що ці благочинні внески - це виключно добра воля батьків, це є виключно їхнє рішення, яке вони не мають приймати на батьківських зборах. Інформація, яку ми збираємо про ці пожертви, щокварталу розміщується на сайті управління освіти та на сайті Львівської міської ради", – зазначила Наталя Демкович.

Також заступник начальника управління освіти розповіла, що ЛМР писала листи на Міністерство фінансів про те, щоб збільшили видатки, проте жодних додаткових грошей з бюджету держави не надійшло. Тому підвищення вартості харчування не вдалось зробити минулого року по об’єктивних причинах.

"На сьогоднішній день, поки проводяться торги, діти харчуються. Укладені договори під тимчасові кошториси, школи, які мають невелику кількість дітей та яким для того, щоб забезпечити харчування на період проведення тендеру достатньо коштів, які не перевищують 100 тисяч гривень - укладають звичайні договори, їм, згідно з законом, надається можливість вже піднести ціну до 9 гривень 40 копійок Приблизно десь з другої половини лютого навчальні заклади міста будуть підписувати договори, з того моменту харчування відбуватиметься по нових цінах", – додола аступник начальника управління освіти ЛМР Наталія Демкович.

Нагадаємо, ГО «Пліч-о-пліч заради майбутнього» розпочинає рух за те, щоб шкільні батьківські ради та адміністрації шкіл самостійно визначали постачальників продуктів харчування для їдалень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.