Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

личаківське кладовище

prostir.museum

Четвер, 5 лютого 2015, 13:45

Минулого року Личаківський цвинтар заробив 4,5 млн грн

личаківське кладовище

Протягом 2014 року від господарської діяльності ЛКП «Музей» «Личаківський цвинтар» отримав 4,5 млн. грн. 

Про це під час звіту про роботу за 2014 рік повідомила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, передає прес-служба Львівської міської ради.

Минулого року від господарської діяльності ЛКП «Музей» «Личаківський цвинтар» отримав 4,5 млн

Зокрема, у минулому році їм вдалось виконати значні роботи за власні кошти. Так, було відремонтовано головну вхідну браму 19 ст. та проведено поточний ремонт огорожі від вул. Мечнікова та вул.Черемшини. Відремонтовано пам’ятники генерал-майора Австро-Угорської армії, генерал-хорунжого УГА Йосифа-Михайла Вітошинського, члена ставропігії, заступника голови Головної Руської Ради Лева Сосновського, композитора, диригента Ярослава Ярославенко-Вінцьковського. Також було відремонтовано цокольну частину і облаштовано гранітні сходи в каплиці, де похований Президент ЗУНР Євген Петрушевич. Також було піднято та вирівняно 240 пам’ятників, які перебували в аварійному стані.

За кошти меценатів відреставровано пам’ятник Григорія Врецьони – українського педагога, редактора, видавця та пам’ятник Олексія Торонського – греко-католицькогосвященника, педагога учителя І.Франка в гімназії Дрогобича.

Окрім того, в рамках українсько-польського проекту «Збереження спільної культурної спадщини» на Личаківському цвинтарі у 2014 році відреставровано 6 надгробків. Ці роботи профінансувало Міністерство культури та національної спадщини Польщі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.