Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

культура

П'ятниця, 6 лютого 2015, 14:20

Працівники культурних установ Львівщини просять Синютку про допомогу

культура

Працівники установ культури Львівщини звернулись до голови Львівської ОДА Олега Синюкти з проханням висловити власну думку та вплинути на депутатів облради, які знову домагаються прискорити процедуру передання цих установ під керівництво управління майном спільної власності облради. 

Управління майном спільної власності нещодавно повторно надіслало до установ культури накази, відповідно до яких останні повинні передати трудові книжки та ухвалити нові статути. Накази сформовані згідно поновленого рішення від 10 червня 2012 року №524 "Про окремі питання забезпечення належної діяльності комунального підприємства та виконання повноважень Львівської обласної ради". 

Нагадаємо, що в липні минулого року працівники установ культури області вже протестутали проти таких дій і вимагали скасувати рішення облради.

Після протестів керівництво облради пообіцяло це зробити, але питання про скасування ухвали так і не було розглянуто на сесії облради. 

Невдоволення представників культури виникло тому, що в нових статутах управління майном перебирає на себе функції департаменту культури і фактично визначає політику в галузі культури та діяльності цих установ.

Також нові статути містять положення, які загрожують приватизацією та зловживанням майном культурних установ. 

Варіанти у липні 2014 року детально викладали суть конфлікту у статті "Львівська культура проти вампірів Колодія".  

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.