Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

інвестиції в економіку Львівщини

zn.ua

Понеділок, 9 лютого 2015, 12:27

Приток прямих іноземних інвестицій в економіку Львівщини в 2014 р. скоротився на 41,2 млн. дол. США – до 33, 2 млн. дол. США

інвестиції в економіку Львівщини

У 2014 році в економіку Львівської області залучено 33, 2 млн доларів США прямих іноземних інвестицій, що на 41,2 млн. дол. США менше, ніж у 2013 році.

Про це повідомила прес-служба Лвьівської ОДА. 

Вкладення в економіку області у січні-вересні 2014 року здійснили інвестори з 33 країн світу. Найбільше інвестицій надійшло від партнерів з Кіпру –14,2 млн. доларів США, Нідерландів – 4,8 млн. дол. США, Німеччини – 3,5 млн. дол. США, Канади – 2,2 млн. дол. США, Польщі – 2,0 млн. дол. США.

Обсяг прямих іноземних інвестицій, внесених у Львівщину з початку інвестування, станом на 1 жовтня 2014р. становив 1471,0 млн. дол. США. У розрахунку на одного мешканця області припало 583,5 дол. США прямих іноземних інвестицій.

За обсягами залучених інвестицій Львівщина посідає сьоме місце серед регіонів країни. У порівнянні до 2013 року (6-те місце) Львівська область поступилася Одеській області.

Серед причин спаду обсягу залучення прямих іноземних інвестицій в економіку області Василь Лозинський назвав військові дії на сході України, недовіра до судової системи України, відсутність незмінних правил ведення бізнесу, відсутність інфраструктури для ведення бізнесу (неналежна якість доріг, зношеність виробничих потужностей, відсутність комунікацій на вільних земельних ділянках) тощо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.