Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

борщівник

Вівторок, 10 лютого 2015, 13:22

На винищення борщівника Сосновського на Львівщині виділено вдвічі більше коштів, ніж минулого року

борщівник

Обласний бюджет передбачає виділення коштів двом районам Львівщини для боротьби із небезпечною рослиною.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

"Для заходів зі знищення борщівника Сосновського на території Львівської області у 2015 році передбачено 198 тисяч грн субвенції Турківському та Дрогобицькому райбюджетам", - поінформував директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Олексій Балицький.

Він розповів, що минулого року з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на винищення цього небезпечного бур'яну було виділено 99 тис грн Старосамбірській райдержадміністрації.

Кошти залучили на придбання інвентаря та обладнання, зокрема, закуплено мотокосарки, захисні костюми, напівмаски тощо.

“Враховуючи швидкість поширення даного виду бур'яну, департамент пропонує опрацювати на місцях питання виділення коштів на проведення зазначених заходів з місцевих бюджетів та долучення до проведення таких заходів представників комерційних структур, які, зокрема, займаються сільським господарством та тваринництвом на території районів”, - підкреслив О. Балицький.

Він також наголосив про ініціативу департаменту екології ОДА внести борщівник Сосновського до переліку карантинних бур’янів.

Зазначимо, згідно з аналізом, проведеним департаментом екології та природних ресурсів ОДА, загальна площа поширення цього бур'яну становить більше 1056 га. Найбільш поширений в межах Турківського, Сколівського, Старосамбірського, Радехівського та Дрогобицького районів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.