Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

село Прибілля

foto-planeta.com

Вівторок, 10 лютого 2015, 15:42

Селу Прибілля повернуть історичну назву Ятвяги

село Прибілля

Комітет із питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримав подання Львівської обласної ради про перейменування села Прибілля Дев’ятниківської сільської ради Жидачівського району Львівської області на село Ятвяги.

Як повідомляє http://khodoriv.info, члени Комітету взяли до уваги, зокрема, що село Прибілля входить до складу Дев’ятниківської сільської ради і знаходиться на відстані 37 км від районного центру міста Жидачів. У селі проживає 99 осіб. Згідно з алфавітним покажчиком старих найменувань у довіднику «Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій» (К., 1947 р., с. 1040), село Прибілля раніше мало назву село Ятвяги і входило до складу Новострілищанського району Дрогобицької області. Після змін в організації районування в Українській РСР в період 1962-1967 років село Прибілля обліковується у складі Дев’ятниківської сільської ради Жидачівського району Львівської області.питання про перейменування підтримала громадян, це питання погоджено відповідно до законодавства, його розглянули і схвалили Дев’ятниківська сільська, Жидачівська районна, Львівська обласна ради.

Інститут української мови НАН України вважає перейменування села Прибілля на село Ятвяги обґрунтованим, оскільки це сприятиме поверненню історичної назви населеному пункту, під якою він згадується в писемних джерелах, починаючи від XV ст.

Питання про перейменування села Прибілля підтримала територіальна громада, його розглянули і схвалили Дев’ятниківська сільська, Жидачівська районна, Львівська обласна ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.