Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

http://www.umoloda.kiev.ua

Четвер, 21 червня 2012, 11:40

Голова Дрогобицької РДА порадив депутату облради від «Свободи» повернути награбоване майно громаді

Голова Дрогобицької РДА Михайло Сендак порадив депутату облради від «Свободи» Михайлові Задорожньому повернути награбоване майно громаді.

«Особисто п. Задорожному я би порадив призупинити варварські дії, наклепи на владу. Замість цього – набратися мужності і віддати майно райспоживспілки (вкрадені магазини, тарні комбінати, хлібозаводи, ковбасні цехи) його реальним власникам – громаді району, на чиїх паях воно збудоване. Так само – фірму “Лівач”, яку очолює сімейний клан Задорожних. Тут треба назвати і магазини та бари, які незаконно віддаються в оренду: в центрі Дрогобича родині по 4 грн. за м. кв., а в гірських селах – по 24-28 грн.. Хай розкаже пан депутат громаді, як так могло статися!», - заявив Михайло Сендак, коментуючи участь Задорожнього в організації пікету, що відбувся 18 червня біля Дрогобицької РДА.

Михайло Сендак також наголосив, що особисто прослідкує за вирішенням питання надання допомоги мешканцям. Що постраждали внаслідок буревію 9 червня. А от такі депутати, як Задорожній, і політичні сили, котрі він представляє, насправді реально нічого не роблять задля цього.

«В черговий раз прикро, що деякі політики, окремі політичні сили не гребують навіть людською бідою, щоби себе розрекламувати. У свій перший після стихії приїзд до Волощі 9 червня та під час засідання спільної з областю комісії з надзвичайних ситуацій я сказав, що ніхто не буде забутий, допомога дійде до кожної сім’ї, збитки будуть компенсовані за рахунок районного, обласного бюджетів і державних коштів. Думаю, що мешканці сіл, місцева влада, депутати вже сьогодні зрозуміли, чим займається районна і обласна влада, і хто для них робить реальну справу». – наголосив Сендак.

За інформацією управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької РДА, вчора розпочалася виплата матеріальних допомог постраждалим від стихійного лиха мешканцям з коштів, які надійшли з обласного бюджету. Так, по 1 тис. грн. отримають 234 домогосподарства з Волощі та 107 - на території Грушівської сільської ради, по 750 грн. відповідно 59 та 10 домогосподарств, по 500 грн. - 26 та 3 постраждалі сім'ї. Загальна сума виплат - 407 250 грн.

Нагадаємо, у Дрогобицькому районі внаслідок негоди 9 червня постраждало 552 приватних господарства на суму 3 млн. 338 тис. грн.

Депутат Львівської облради Михайлло Задорожний раніше був членом ВО "Батьківщина", а ще перед тим був членом СДПУ(о). Свого часу працював головою правління Дрогобицької райспоживспілки.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.