Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

borislav.org.ua

П'ятниця, 13 лютого 2015, 14:39

Бориславський журналіст домігся кримінального розслідування

Бориславське міське відділення МВС порушило кримінальну справу за фактом перешкоджання професійній журналістській діяльності після реагування вищого правоохоронного органу.

Головний редактор часопису «Нафтовик Борислава» (місто Борислав, Львівська область) Петро Магур ще 17 грудня 2014 року звернувся із заявою до правоохоронних органів щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналіста. Однак місцевій міліції знадобилось аж півтора місяці та «наганяй» з обласного управління внутрішніх справ, щоб розпочати розслідування цієї резонансної справи. Про це інформує сайт ЛОО НСЖУ.

«16.12.2014 року під час засідання сесії Бориславської міськради невідомі особи взяли його у «заручники» та чинили жорсткий морально-психологічний тиск. Близько двох годин невідомі незаконно утримували журналіста «під вартою», ображали та погрожували фізичною розправою. Навіть в туалет головного редактора водили під «конвоєм», - повідомляє ЛОО НСЖУ.

Причиною такої агресивної поведінки, на думку Петра Магура, стали газетні публікації газети «Нафтовик Борислава» про соціальні протести в місті. Він заявляє, що редакція об’єктивно розповідає про усі проблеми Борислава, правдиво висвітлює резонансні події.

Відповідну заяву про тиск П.Магур скерував начальнику Бориславського міського відділу міліції Володимиру Ярішу ще 17 грудня минулого року. Однак місцеві правоохоронці не поспішали розслідувати дану ситуацію, аж поки вона не набула широкого суспільного резонансу та нею не зацікавились у Головному управління МВСУ у Львівській області.

04.02.2015 року у чергову частину Бориславського МВ ГУ МВС України у Львівській області надійшли матеріали перевірки з ГУ МВСУ у Львівській області про вчинене кримінальне правопорушення.

Дану подію зареєстровано в ЖЄО Бориславського МВ ГУМВС України у Львівській області за № 200 від 04.02.2015. В подальшому по даному факту внесені відомості в ЄРДР за № 12015140100000049 від 04.02.2015 за ч. 1 ст. 171 КК України.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.