Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

відпрацювання замінування

trkvik.tv

Понеділок, 16 лютого 2015, 13:05

Служби львівського автовокзалу не готові до оперативно реагування

відпрацювання замінування

Правоохоронні та силові структури Львівщини перевірили рівень готовності відповідних служб та громадян під час можливої терористичної загрози.  

Днями на одній із автобусних станцій Львова було відпрацьовано навчальну операцію з виявлення невідомого предмета. Як повідомляє ГУ УМВСУ у Львівській області, правоохоронці підклали у залу очікування муляж вибухового пристрою. «Вибухівку» запакували в пластиковий пакет та поклали на видному місці біля каси з продажу квитків. За діями відвідувачів автостанції, а також за працівниками служби охорони, уважно спостерігали працівники міліції та СБУ в цивільному одязі.

Спостереження тривало близько двох годин, доки «приманкою» не зацікавились компанія молодих людей, серед яких одна дівчина. Вона зателефонувала за номером 102 та попередила про знахідку працівників служби охорони автостанції.

Служба охорони та адміністрація вокзалу на «небезпечну знахідку» відповідним чином не відреагували та відповідних заходів не вжили. 

На місце виклику прибули слідчо-оперативна група, вибухотехніки та інші служби, котрі спрацювали оперативно і діяли на місці згідно визначеного порядку. І лише після цього спостерігачі повідомили усіх, що «замінування» навчальне.

«Ми провели практичні навчання у реальних умовах і після їх завершення у нас з’явилось досить багато запитань. Перше, і головне – громадяни довший час відпихали підозрілий предмет ногами, дехто навіть заглядав у пакет, але ніхто не повідомив про нього адміністрацію вокзалу чи міліцію. Друге – служби прибули на виклик оперативно, проте ми вимагатимемо від правоохоронців більш швидкого реагування на повідомлення про загрозу терористичного акту. І третє – незадовільний рівень підготовки охоронців вокзалу. Працювати є над чим», - зазначив на завершення навчань начальник Управління громадської безпеки ГУМВС України полковник міліції Андрій Гребенюк.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.