Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

заборгованість за газ

vkurse.ua

Вівторок, 17 лютого 2015, 12:00

Мешканці Львівщини заборгували за газ 190 млн. грн.

заборгованість за газ

ПАТ «Львівгаз» ініціює введення оперативної системи нарахування штрафних санкцій.

З початком опалювального сезону заборгованість за спожитий газ серед населення Львівської області зросла в 2,5 рази і станом на 1 лютого 2015 року сягає більше 190 млн. грн.

Проблеми із оплатою за газ та вчасними розрахунками у споживачів почалися після зростання ціни блакитного палива та зменшення соціальних нормативів на споживання газу для осіб, які мають пільги. Йдеться у повідомленні прес-сулжби ПАТ «Львівгаз».

 «Ми намагаємося апелювати до свідомості споживачів та закликаємо уникати накопичення боргів, адже газ – це передусім товар, за який необхідно вчасно платити. Проте не усі споживачі хочуть це розуміти. Деякі клієнти не поспішають оплачувати за спожите блакитне паливо навіть після відключення. Тому на таких споживачів доводиться подавати до суду і стягувати борг в примусовому порядку» - цитує прес-служба голову правління ПАТ «Львівгаз» Володимира Зленка.

Для підвищення платіжної дисципліни  ПАТ «Львівгаз» розглядає механізм введення штрафних санкцій.

Також, «Львівгаз» зазначає, що створює усі умови для погашення заборгованостей. Наприклад, якщо споживач не може оплатити борг у повному обсязі то компанія  надає можливість реструктуризації боргу. Також малозабезпечені сім’ї можуть звернутися із заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації та отримати компенсацію додаткових витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема і на газопостачання.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.