Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

профтехосвіта

kmc.ks.ua

Вівторок, 17 лютого 2015, 16:20

Профтехосвітні заклади перейдуть на баланс області

профтехосвіта

Депутати Львівської обласної ради хочуть перевести в комунальну власність будівлі й майно  професійно-технічних та вищих навчальних закладів I - II рівнів акредитації.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати звернулись до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо можливості передачі будівель і майна з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Львівської.

У депутатському зверненні зазначається, що згідно зі змінами, які вноситимуться до Бюджетного кодексу України, на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних закладах передбачається спрямовувати відповідну цільову субвенцію, що може використовуватися професійно-технічними навчальними закладами тільки на оплату поточних видатків», - зазначається у зверненні

Однак депутати наголошують, що перебування майна вищезазначених закладів у державній власності та відсутність відповідного фінансового ресурсу на підтримку матеріально-технічної бази закладів призведе до поступового їх руйнування. 

Відтак, беручи до уваги запропоновані Урядом зміни, депутатський корпус обласної ради просить одночасно з передачею до обласного бюджету фінансування професійно-технічних закладів передбачити також передачу будівель та майна вказаних закладів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.