Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Лічниця Шептицького

Четвер, 19 лютого 2015, 14:40

Судові слухання у справі відновлення будівлі лічниці Шептицьких у Львові продовжаться 25 березня

Лічниця Шептицького

Галицький районий суд Львова сьогодні ухвалив продовжити слухання у справі щодо відновлення будівлі архітектурної та історичної пам’ятки «Народна лічниця» у Львові у зв'язку з розширенням позовних вимог. 

Слухання продовжаться 25 березна.

Позивачі, ЛОІППО "Меморіал" та Віктор Леонтьєв, пропоросили суд повністю скасувати рішення Лвівської міської ради від 10.05.2014 № 2377 та наказ департаменту містобудування від 24.10.2010 №380.

Вимоги позивачів були підкріплені постановою Верховної Раді України, в якій рекомендється скасувати ухвалу Львівської міської ради від 10.05.2014 № 2377 і посприяти відновлнню Українського шпиталю "Народної лічниці".

Однак деякі пункти позову ЛОІППО "Меморіал" та Віктора Леонтьєва мали різний характер. Тому суд вирішив розмежувати пункти на окремі позови та передати їх до Адміністративного суду.

Один з віповідачів у справі, Курія Львівської Архиєпартії Української Греко-Католицької церкви, не з'явились на слухання.

Нагадаємо, що будинок на вулиці Озаркевича 4а є пам'яткою архітектури. А від недавна й історичною пам'яткою.

У червні 2013 року Андрій Садовій дозволив будівництво на цьому місці.

В січні 2014 року ТзОВ "Розвиток нерухомості" заїхала з технікою і почала розбирати лічницю. А в березні 2014 року за цим фактом було відкрито крімінальне провадження.

Судова тяганина проти руйнування пам’ятки «Народна лічниця» у Львові на вул. Озеркевича, 4-а триває понад рік.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.