Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

www.gazeta.lviv.ua

Четвер, 19 лютого 2015, 16:01

На Старосамбірщині відкрили вітроелектростанцію, що забезпечить третину потреб району

Сьогодні відбулось офіційне відкриття першої черги вітроелектростанції «Старий Самбір-1» потужністю 6,6 Мвт.

Будівництво першої черги вітроелектростанції «Старий Самбір-1» здійснювалось у межах спільного проекту ЄБРРР, фондом чистих технологій Світового Банку та   ТОВ «Еко Оптіма», які виконували підрядні роботи. Вартість першої черги становить 13 млн. грн.

 Важливість цього проекту, за словами голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, полягає в тому, що його реалізація не наносить шкоди навколишньому середовищу й сприяє енергетичній незалежності держави.

За інформацією прес-служби Львівської облдержадміністрації,
вартість проекту  в цілому становить 20,5 млн. євро. Річне виробництво електричної енергії I-ї черги ВЕС оцінюється у 19,46 млн. кВт год., відпуск в електромережу ОЕС України – 18,68 млн. кВт год. Якщо порівнювати ці дані із споживанням електроенергії Старосамбірським районом (близько 50 млн. кВт год/рік), то це близько третини потреб Старосамбірщини.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.