Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

аеропорт Львів

rozvytok-hromady.com

Понеділок, 23 лютого 2015, 17:54

Мінінфраструктури ініціює дискусію щодо власності аеропорту "Львів"

аеропорт Львів

Міністерство інфраструктури України має намір провести дискусію щодо форми власності міжнародного аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького, який є сьогодні державним підприємством.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський на брифінгу в Києві, передає Інтерфакс

"Проаналізувавши ситуацію в авіаційному господарстві, поговоривши з багатьма експертами, розуміючи, що відбувається в аеропорту "Львів", я хочу почати дискусію щодо питання, якою власності має бути аеропорт Львів - комунальної, державної, приватної або квазі-приватної", - сказав він.

Аеропорт "Львів" ніколи не буде хабовим, він, тим не менш, розташований у "туристичному серці Західної України", і це може бути вигідно для перевезень туристів, - вважає Пивоваренко. 

Коментуючи процес відбору кандидатур на посади голів ДМА "Бориспіль" та Львівського аеропорту, А. Пивоварський зазначив, в наступний понеділок він внесе на розгляд фінальні кандидатури на посаду голови одного з трьох держпідприємств - "Борисполя, аеропорту "Львів" або "Укрпошти".

Міністерство інфраструктури України спільно з експертами компанії Talent Advisors, ЕBS та Deloitte 1 січня розпочало пошук кандидатів на посаду генерального директора міжнародного аеропорту "Львів".

Пасажиропотік львівського летовища у 2014 році склав 585,2 тис. осіб, з них – 479,6 тис. пасажирів скористалися міжнародними та 105,6 тис. – внутрішніми напрямками. Торік Міжнародний аеропорт «Львів» обслужив 7708 рейсів, з яких 5638  – міжнародні і 2070 - в межах України.

Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Данила Галицького розташований в 6 км на південь від центру міста. Маршрутна мережа аеропорту складається з 27 напрямків (24 міжнародних, три внутрішніх).

Новий аеровокзальний комплекс, збудований до Євро-2012, введено в експлуатацію 12 квітня 2012 року. Новий термінал загальною площею 39 тис. кв. м має дев'ять виходів на посадку, 28 стійок реєстрації, два кіоски самореєстрації, 18 пунктів проходження паспортного контролю і 12 пунктів проходження щодо авіаційної безпеки.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.