Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

portal.lviv.ua

Четвер, 21 червня 2012, 14:47

У Львові 30 «кишенькових» крадіїв притягнуто до кримінальної відповідальності з початку року

У Львові від початку 2012 року, працівники міліції зауважили, що близько 15% крадіжок припадає на так звані кишенькові крадіжки. 30 осіб, які скоїли кишенькові крадіжки притягнуто до кримінальної відповідальності за ознаками ч. 1 та ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка). Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

«Працівники міліції затримують так званих кишенькових крадіїв «за гарячими слідами», – повідомив начальник оперативно-пошукового сектору відділу карного розшуку Львівського міського управління старший лейтенант міліції Андрій Гребінка.

«Натомість, якщо від моменту скоєння такого злочину минуло більше часу, тоді вже вийти на слід зловмисників значно важче. Щоправда, якщо було викрадено мобільний телефон, то розкрити таку крадіжку цілком реально», - сказав А. Гребінка.

Нагадаємо, пік кишенькових крадіжок припадає на 7.00-10.00 години, а також на 16.00-20.00 години, тобто, коли люди добираються на роботу, або їдуть додому. Крім того, громадянам потрібно знати, що кишенькові злодії – це не тільки молоді особи підозрілої зовнішності. До категорії кишенькових відносяться люди будь-якого віку. Вони можуть бути одягнуті як у спортивний одяг, так і у цілком пристойний діловий костюм. Зазвичай, ця категорія злочинців «працює» групами: один злочинець викрав та передав викрадене «колезі», а той – ще одному, який одразу «розчиняється» серед маси людей.

Слід пам'ятати, що їдучи у громадському транспорті, перебуваючи на ринках чи у місцях масового скупчення людей, будь-якої миті можна залишитися без мобільних телефонів, гаманців та інших цінних речей. Адже кишенькові злодії, які щоденно працюють над вдосконаленням своєї діяльності, крадуть зазвичай непомітно і, відповідно, люди подекуди виявляють зникнення своїх речей, коли крадія вже немає поруч.

Зокрема, під час проведення у Львові матчів Євро-2012 кишенькові крадії, знаючи, що є під прицільною увагою правоохоронців, скоїли чотири таких злочини. Щоправда їх одразу було затримано і притягнуто до відповідальності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.