Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вітроелектростанція на Львівщині

sambirrda.gov.ua

Вівторок, 24 лютого 2015, 17:25

Львівська залізниця передаватиме енергію вітряної електростанції споживачам

вітроелектростанція на Львівщині

Електроенергія першої в Західній Україні вітряної електростанції у Старосамбірському районі Львівщини направлятиметься на залізничну підстанцію Львівської магістралі, а звідти – до споживачів району.

Про це повідомила прес-служба «Львівської залізниці».

«Енергію, яку виробляє електростанція, залізнична підстанція через наші мережі передаватиме у загальну електромережу. На цьому етапі у нас вистачає потужності для підключення двох вітряків. Але якщо буде розвиватись вітрова енергетика, то кожній системі потрібно буде вкладати кошти, щоб мати можливість прийняти більше енергії і передати її споживачам», — зазначив під час відкриття об’єкта начальник Львівської залізниці Богдан Піх.

Нагадаємо, "Старий Самбір-1" — це найпотужніша у Західній Україні вітроелектростанція. Два вітряки розташували на горі у Старому Самборі. Річне виробництво електричної енергії I черги ВЕС оцінюють у 19,46 млн кВт/год., відпуск в електромережу ОЕС України – 18,68 млн кВт/год.

Потужність одного вітряка – 3,3 мегавати, а дві такі конструкції здатні виробляти електроенергію, яка забезпечить потреби понад третини споживачів Старосамбірського району. 

На I черзі ВЕС «Старий Самбір-1» встановлено дві вітротурбіни лідера світового ринку, фірми «Vestas» (тип V-112-3,3 номінальна потужність 3,3 МВт). Технологічно це найсучасніша турбіна. Висота щогли вітроелектростанції становить 119 м, довжина лопоті – 56 м. Розрахунковий термін служби – 20 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.