Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ремонт доріг

www.gazeta.lviv.ua

Середа, 25 лютого 2015, 09:39

675 млн грн. передбачено міським бюджетом на ремотні роботи

ремонт доріг

Львівська міська рада виділила 675 млн грн. на виконання робіт капітального характеру у 2015 році.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Основна увага була сконцентрована на видатки на допомогу учасникам антитерористичної операції та їхнім сім’ям - 9,3 млн грн. На капітальний ремонт та реконструкцію доріг і хідників з бюджету розвитку пропонують виділити 134,7 млн грн.

Ще один новий, але також важливий, напрямок фінансування – це облаштування так званих громадських просторів у мікрорайонах міста. На виконання цих робіт виділено 6,4 млн грн.

Ще одне надзвичайно важливе питання на вирішення якого пропонують виділити кошти з бюджету – це питання рекультивації полігону твердих побутових відходів (30,5 млн грн.). Також передбачається виділення коштів на підведення інженерних комунікацій до Індустріального парку в мікрорайоні Рясне-2.

«Ми сподіваємось, що у 2015 році все-таки залучимо до Львова керуючу компанію, яка зможе взяти в оренду цих 25 га, виділених під Індустріальний парк, і, відповідно, розмістити там екологічно чисте промислове виробництво для створення нових робочих місць», – розповіла директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.

35,6 млн грн. передбачено на придбання техніки та рухомого складу для комунальних підприємств «Львівелектротранс» та «АТП №1». Видатки на збереження історичного середовища міста Львова - 14,5 млн грн.

На гуманітарну сферу з бюджету виділили 121,1 млн грн., які будуть розподілені між освітою, охороною здоров’я, культурою, діяльністю управління молоді, сім’ї та спорту, соціальним захистом. 

Щодо сфери освіти, то тут, насамперед, планують реалізацію проектів енергозбереження, заміну вікон, відновлення дошкільних навчальних закладів, ліквідацію підвальних котелень, проведення ремонтів спортзалів, дитячих майданчиків, басейнів, дахів, фасадів, аварійних об’єктів та санвузлів у школах, поповнення матеріально-технічної бази, співфінансування інших проектів тощо. На сферу охорони здоров’я передбачено 19,4 млн грн: на клінічні лікарні, поліклініки, амбулаторії тощо. Також 6,7 млн грн пропонують виділити на управління культури: бібліотеки, театри, музичні школи, поповнення статутних фондів комунальних підприємств, народні доми й музеї. На управління молоді, сім’ї та спорту передбачено 7,1 млн грн.

8 млн грн. виділено на впровадження електронного врядування і створення центрів надання адміністративних послуг у кожному районі, на будівництво пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому - 32 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.