Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

експозиції у Львівському історичному музеї

www.varianty.net

Четвер, 26 лютого 2015, 14:08

У львівському музеї - експозиція для незрячих

експозиції у Львівському історичному музеї

19 кам'яних пам'яток давнього Львова виставить Львівський історичний музей 27 лютого для незрячих відвідувачів.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

В Італійському дворику незрячі відвідувачі зможуть оглянути на дотик пам'ятки, які досі зберігалися у сховищах, почути інформацію про середньовічний і ранньомодерний Львів, взяти участь у майстер-класі - відтворити кілька пам'яток у глині, що дозволить переконатися, наскільки тактильні відчуття незрячих відвідувачів музею відповідають створюваним ними зоровим образам.

«Львівський історичний музей є другим закладом, який відчиняє двері особам з обмеженими можливостями. Торік у жовтні таку успішну спробу зробила Національна галерея мистецтв ім. Б. Возницького, адаптувавши у скульптурі портрети відомих львів'ян в межах проекту «Торкаючись, бачу». Поштовхом до започаткування у Львові безперешкодного доступу «особливих» відвідувачів до музеїв стала співпраця з польськими колегами. Сподіваємось, що поступ України на шляху євроінтеграції сприятиме розширенню кола доступних музеїв, картинних галерей, сховищ», - зазначає ініціатор аудіодискрипції в Україні, виконавчий директор ЛОО ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ», кандидат історичних наук Оксана Потимко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.