Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фізкультура

natural-medicine.ru

Субота, 28 лютого 2015, 18:08

Громадськість Львова виступила проти скасуваня фізвиховання у ВНЗ як обов'язкової дисципліни

фізкультура

Громадськість Львова звернулась до Міносвіти з проханням залишити фізвиховання як обов'язковий предмет для здобуття звання бакалавра у ВНЗ України.

Про це повідомила прес-служба  Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

 "Учасники наради ухвалили рішення від імені спортивного активу Львівщини звернутись до зацікавлених органів державної влади, зокрема Міністерства освіти і науки України, з проханням під час затвердження стандартів вищої освіти для здобуття освітнього ступеня бакалавра зі всіх спеціальностей серед компетентностей випускника передбачити компетентність “Здатність використовувати різні види та форми рухової активності для активного відпочинку та ведення здорового способу життя”, а у нормативному змісті освіти, сформульованому у термінах результатів навчання, включити запис: “Знання закономірностей та особливостей використання рухової активності для формування здоров’я. Вміння виконувати визначені види рухових дій для занять масовим спортом, оздоровчим фітнесом та фізичною рекреацією. Здатність до дотримання рекомендацій щодо тривалості та інтенсивності рухової активності протягом тижня, а також виконання встановлених вимог до фізичного стану”Б - сказано у повідомлені.

Участь у нараді взяли завідуючі кафедр фізичного виховання та керівники спортивних клубів університетів, академій, інститутів Львівської області, члени міжвузівської науково-методичної комісії з фізичного виховання, здоров’я та спорту, виконкому обласного спортивного товариства студентів «Гарт» та Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Як повідомив ЛНУ LIFE, з нового навчального року в університеті фізкультура буде обов'язковим предметом лише на першому курсі. Однак ця пропозиція повинна пройти затвердження Вченої ради університету.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.