Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

УПА вандалізм

kresy.pl

Понеділок, 2 березня 2015, 19:26

У Львові та Гуті Пеняцькій вандали розписали будівлі та пам'ятники актиукраїнськими написами

УПА вандалізм

Сьогодни вночі у Львові та Гуті Пеняцькій (Бродівський район) вандали розписали будівлі та військові пам'ятники антиукраїнськими написами.

Про це повідомив полський сайт кресов'яків, а також цю інформацію Варіантам підтвердили інші джерела в державних структурах України. 

У Гуті Пеняцькій постраждав український хрест. На ньому з'явився закреслений напис УПА  та гасло "Смерть бандерівцям". На інших пам'ятниках - нецензурні написи.

У Львові, натомість, з'явились надписи "Польський Львів" польською мовою.

Як прокоментувало Варіантам джерело в державних структурах, скоріше за все це страва рук агентів ФСБ, адже саме Росії сьогодні залежить на тому, щоб розсварити українців та поляків.

Раніше повідомлялось, що 4 березня Польщу відвідає Президент України Петро Порошенко.

У лютому 1944 року в Гуті Пеняцькій гітлерівські війська знищили всі 172 будинки і вбили всіх мешканців (за різними оцінками від 500 до 800 осіб, включно з жінками та дітьми).  У польській літературі не один рік пропагується теза про винищення польського населеного пункту Гута Пеняцька у лютому 1944 р. частиною української дивізії «Галичина». Однак виявлені джерела в архівах України та Польщі свідчать інше. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.