Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

АТ "Дельта Банк"

strichka.com

Вівторок, 3 березня 2015, 14:03

"Дельта Банк", "Кредитпромбанк" і "Омега-банк" визнали неплатоспроможними

АТ "Дельта Банк"

Правління Національного банку України віднесло АТ "Дельта Банк", ПАТ "Кредитпромбанк" і ПАТ "Омега-банк" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомили на сайті Національного банку України.

Головною причиною віднесення АТ "Дельта Банк" до категорії неплатоспроможних стало невжиття власником банку заходів для поліпшення фінансового стану банку та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України.

94% усіх вкладників АТ "Дельта Банк" мають вклади в межах гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суми 200 тис. грн., отже вони отримають свої вклади в повному обсязі. Кількість таких вкладників становить 554 тисячі.

Слід зазначити, що Національний банк ще на початку 2014 року надав АТ "Дельта Банк" кредити на підтримання ліквідності на суму 4 150 млн. грн., а після погодження програми капіталізації банку у вересні 2014 року – стабілізаційний кредит на суму 960 млн. грн. Ці заходи тимчасово покращували ситуацію в банку, однак не призвели до значного поліпшення фінансового стану.

Щодо ПАТ "Кредитпромбанк" та ПАТ "Омега-банк", то вони входять до складу банківської групи "Дельта", відповідальною особою якої є АТ "Дельта Банк".

Власником банків не було вжито заходів щодо надання фінансової підтримки банків з метою приведення їх діяльності у відповідність до вимог законодавства, тому НБУ змушений був визнати їх неплатоспроможними.

"Сьогодні продовжується очищення банківської системи від неплатоспроможних банків та проблем, що накопичувалися протягом багатьох років. У поєднанні з прийняттям Верховною Радою України Закону про суттєве підвищення відповідальності власників та керівництва банків за результати діяльності фінустанов, це сприятиме підвищенню стійкості банківського сектору та більш надійному захисту прав вкладників та кредиторів", - повідомила голова Національного банку України Валерія Гонтарева.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.