Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

МВФ

expres.ua

Середа, 4 березня 2015, 11:15

Україна зробила все, щоб дістати максимальний компроміс у МВФ

МВФ

Про це заявив перший заступник голови Комітету з питань промислової політики та підприємництва, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Максим Єфімов під час ефіру на Першому Національному.

На думку Єфімова, після стабілізації ситуації в країні потрібно обов’язково знаходити гроші, вносити для цього потрібні зміни до бюджету, аби допомогти промисловості та підприємництву нарешті встати з колін:

«Зараз гривня закріпилася не тому, що хтось її закріпив. Це відбулося, в тому числі, і за рахунок тих імпортерів, які не можуть купити валюту і, відповідно, гривня не має попиту ні в кого за виключенням Нацбанку. Тобто, на Міжбанку не можна купити валюту для придбання товарів з-за кордону. Фактично, це зроблено штучно і з метою «дожити» до отримання кредиту від МВФ. Тому сьогодні звільнення Гонтарєвої нічого не змінить, а навпаки, може викликати негативну реакцію з боку кредиторів», – висловив свою думку нардеп.

З одного боку, за словами Єфімова, сьогодні кожному мажоритарнику виборці задають не зовсім легкі питання, адже проголосовані Парламентом непопулярні ініціативи стосуються практично кожного пенсіонера. «З іншого боку, цих питань було б набагато більше, якби ми дійсно довели країну до дефолту без грошей МВФ. І тоді курс долара міг би бути не 27 гривень, а 100 чи навіть 1000 гривень. На жаль, ми маємо те, що маємо. І депутатам довелося обирати з двох зол менше», – зазначив політик.

В той же час депутати прийняли законопроект №2213, завдяки якому було збільшено рентну ставку на газ, що дасть можливість з’явитися в бюджеті грошам, які мінімізують навантаження на населення. «Крім того, завдяки моїй поправці, ми забрали в олігархів преференції на видобуток залізної руди, що дасть змогу залучити у вітчизняний бюджет близько 10 мільярдів гривень, і уряд їх має витратити на ті «дірки», які сьогодні є в пенсійному фонді», – наголосив Єфімов.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.