Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Шахта «Червоноградська» на Львівщині

www.varianty.net

Середа, 4 березня 2015, 12:43

Прокуратура контролюватиме фінанси "Львіввугілля"

Шахта «Червоноградська» на Львівщині

Прокуратура області контролюватиме виплати заробітної плати львівським гірникам.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Таке рішення було прийняте на зустрічі керівництва львівської прокуратури з працівниками та адміністрацією ДП “Львіввугілля”, посадовцями, представниками Міненерговугілля у Червонограді 3 березня.

Відтепер прокуратура області перевірятиме інформацію про рух коштів та вжиті керівництвом підприємства заходи з метою погашення зарплатних боргів. Територіальна державна інспекція з питань праці у Львівській області також повинна провести перевірку щодо додержання вимог законодавства про працю в ДП “Львіввугілля”.

Нагадаємо, сьогодні шахтарі Червонограда знову вийшли на центральну площу. До пікетувальників вийшов голова ЛТО Укрвуглепрофспілки Олег Турчин, який повідомив про телефонну розмову з головою Львівської облдержадміністрації Олегом Синюткою щодо врегулювання ситуації та виконання вимог гірників.

Натамість Олег Синютка підписав звернення до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. У ньому йдеться про напружену ситуацію, яка склалась на ДП «Львіввугілля» із заборгованістю виплат зарплати працівникам підприємства, яка становить 140 млн. грн. та наголошується, що основною причиною боргу є невиплата коштів ДП «Вугілля України» за отримане вугілля у сумі 158,9 млн.грн.

Також пікет шахтарів триває і під стінами Верховної Ради.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.