Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

У Млинах вшанували автора державного гімну України

loda.gov.ua/

Середа, 4 березня 2015, 17:59

У Польщі вшанували автора українського гімну

У Млинах вшанували автора державного гімну України

Сьогодні у Польщі відзначили 200-річчя від дня народження та 150-річчя від першого публічного виконання державного гімну України.  

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Урочистий захід відбувся у селі Млини Ярославського повіту (Республіка Польща).

На місці поховання отця Михайла Вербицького під виконання хорових колективів з Польщі – Катедрального хору Перемишля, молодіжного хору ім. М. Вербицького, «Журавлі», «Намисто» відслужили панахиду, яку очолив Блаженніший Святослав.

Участь в урочистих заходах взяли Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав (Шевчук), голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, народні депутати України, Посол України в Польщі Андрій Дещиця, представники польських та українських громадських організацій, духовенство.

Олег Синютка висловив вдячність полякам, які достойно оберігають прах українського генія. «Це підкреслює те, що нашу спільну історію і спільне майбутнє ми повинні творити в об'єднаній Європі», - зазначив керівник області.

Опісля відбувся концерт біля каплиці-пантеону за творами композитора, пролунав державний гімн України у виконанні духових оркестрів України та Польщі.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.