Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

У Львові затвердили єдину телефонну лінію «112»

loda.gov.ua

Четвер, 5 березня 2015, 13:09

Єдина в Україні служба екстреної допомоги «112» – у Львові

У Львові затвердили єдину телефонну лінію «112»

На Львівщині вперше в Україні з'явилася служба екстреної допомоги комунальних служб та органів влади за номером «112».

Про це повідомила Львівська ОДА.

Впровадження лінії «112» відбуватиметься у два етапи. «На першому етапі єдиний номер функціонуватиме у тестовому режимі на базі кол-центру Головного управління ДСНС. Зокрема, працівники центру оброблятимуть вхідні дзвінки та переадресовуватимуть їх на відповідні служби. На другому етапі відбуватиметься централізоване впровадження та об’єднання усіх екстрених служб під одним телефонним номером», – розповів начальник обласного управління ДСНС України Сергій Дмитровський.

Наразі телефонний номер «112» функціонуватиме паралельно з номерами телефонів 101, 102, 103 і 104. Після успішного тестування єдиний номер планується впровадити по всій Україні.

За словами керівника ЛОДА Олега Синютки, служба екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером «112» створена, що люди могли отримати допомогу в будь-якій ситуації. Крім того, виконання кожного звернення буде жорстко контролюватись.

У кол-центрі «112» чергують перекладачі з німецької, англійської, польської мов, а також психолог.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.