Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Приватбанк

oblast.kr.ua

Четвер, 5 березня 2015, 17:58

У Львові зареєстровано 34 випадків шахрайств з платіжними картками

Приватбанк

У Львові побільшало шахрайств, пов’язаних з платіжними картками, жертвами яких переважно є клієнти Приватбанку.

Про це повідомила прес-служба ГУ МВС України у Львівській області.

«З початку року ми передали до суду 34 кримінальні провадження, відкриті за фактами подібних шахрайств. Найбільша проблема при розкритті таких злочинів – це встановити особу зловмисника. Інколи для скоєння злочину шахраї використовують більше десяти телефонних карток, тому прослідкувати їх надзвичайно складно», – розповів начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю ГУ МВС України у Львівській області майор міліції Олег Кріп.

За словами начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю, жертвами шахрайств з кредитними картками у 90 відсотках випадків були клієнти Приватбанку, оскільки саме цей банк надає найбільше різноманітних послуг населенню і постійно вдосконалює систему електронного банкінгу. Саме тому львівські правоохоронці вирішили розпочати співпрацю з Приватбанком, адже його адміністрація зацікавлена у розкритті таких злочинів.

Адміністрація Західного ГРУ Приватбанку погодилася максимально сприяти правоохоронцям в ідентифікації зловмисників.

«Не хотілося б розкривати деякі аспекти роботи служби охорони банку, проте можу сказати – зараз ми працюємо над спрощенням ідентифікації осіб зловмисників, залучаючи до цієї роботи телефонних операторів та інші структури. Це, правда, вимагає часу і деяких змін у законодавстві, проте якщо нам таки вдасться запровадити ці моменти, захищеність клієнтів банку зросте в рази, а ідентифікувати зловмисників стане набагато простіше», - розповів заступник керівника Департаменту безпеки Західного ГРУ Приватбанку Петро Харкавий.

Загалом, Приватбанк став першим з українських банків, який в інтересах своїх клієнтів погодився співпрацювати з міліцією.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.