Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Чорнобиль

tsn.ua

Четвер, 5 березня 2015, 18:01

Чорнобильцям можуть скоротити соціальні програми

Чорнобиль

Вчора у Верховній Раді, представники громадських організацій виступили проти скорочення так званих чорнобильських соціальних програм.

Про це повідомляє прес-служба Блоку Петра Порошенка.

Під час парламентських слухань, присвячених зняттю з експлуатації Чорнобильської АЕС, об’єкту “Укриття” та перспективам розвитку зони відчуження, у Верховній Раді, представники громадських організацій виступили проти скорочення так званих чорнобильських соціальних програм і піддали критиці діяльність Уряду та конкретних міністерств, які, фактично, відмовились від співпраці з громадськістю.

У своєму заключному слові Голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко сказав, що звернеться до Кабінету Міністрів з вимогою забезпечити відповідний діалог Уряду та громадськості.

«Ми ініціюватимемо проведення наради міністрів, які відповідають за чорнобильську тематику (Міністра екології та природних ресурсів, Міністра енергетики та вугільної промисловості, Міністра соціальної політики), під керівництвом відповідного Віце-прем’єр-міністра, з керівниками загальнонаціональних громадських організацій, що захищають інтереси інвалідів, ліквідаторів та чорнобильців, з метою інформування Урядом щодо скорочення соціальних програм для згаданих верств населення», – зазначив Микола Томенко.

«Уряд має поінформувати громадськість: чи таке скорочення є тимчасовим, чи постійним, про механізми компенсацій тощо. У будь-якому разі, без громадськості та майже мільйона людей, життя яких пов’язане з чорнобильською тематикою, Уряд не має ні морального, ні суспільно-політичного права ухвалювати відповідні рішення», – вважає голова Комітету.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.