Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка

П'ятниця, 6 березня 2015, 11:05

На Львівщині обговорюватимуть плюси та мінуси децентралізації

Олег Синютка

На Львівщині створять робочу групу на рівні облдержадміністрації та облради для напрацювання пропозицій та проведення заходів щодо децентралізації влади.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора під час наради з мерами міст, сільськими та селищними головами Львівщини було вирішено створити гобочу групу для напрацювання пропозицій та проведення заходів щодо децентралізації.

За словами голови Львівської ОДА Олега Синютки, в районах будуть створені аналогічні робочі групи, які підготують власні пропозиції. Відтак, ЛОДА та ЛОР готові узагальнити усі пропозиції та відправити їх у Верховну Раду.

А народні депутати від Львівщини – сформулювати відповідні зміни  до законодавства.

У рамках проведення реформ з децентралізації важливими на сьогодні є три речі. «По-перше – це фінансовий ресурс для місцевих громад, по-друге, територіальну реформу слід провести таким чином, щоб людина, що проживає у будь-якому селі чи місті отримувала належний рівень соціальних послуг. І нарешті, без децентралізації підвищення рівня життя населення не буде, і це слід усвідомити. Тому цей процес необхідно очолити», – резюмував Олег Синютка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.