Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

loda.gov.ua

Середа, 11 березня 2015, 15:01

10 мільйонів доларів отримає Львівщина на розробку протипухлинних технологій

Львівщина отримає 10,150 млн. дол. на реалізацію проекту «Онкопревенція та впровадження сучасних протипухлинних технологій».

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Виділені кошти входять у загальнодержавний проект «Поліпшення охорони здоров'я на службі людей», позику на який, у сумі 214,73 млн дол, виділила Україні Рада директорів Світового банку у Вашингтоні.

Мета проекту «Онкопревенція та впровадження сучасних протипухлинних технологій» – запровадження сучасної інфраструктури ранньої діагностики та превенції раку серед жіночого населення, поліпшення якості діагностики та підвищення стандартів лікування в онкології, що дасть у результаті, підвищення ефективності системи охорони здоров'я в напрямку боротьби з онкологічними захворюваннями.

За словами заступника директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ореста Середи, доцільність вибору онкологічної спрямованості в субпроекті Львівської області була обґрунтована ростом захворюваності та надзвичайною соціальною актуальністю боротьби з онкозахворюваннями у нашій області.

З метою співфінансування проекту з боку місцевого бюджету в межах 10% було схвалено обласну програму «Боротьби з онкологічними захворюваннями у Львівській області». Розмір фінансування обласної програми передбачався в пропорції 10% від інвестицій Світового банку у проект «Онкопревенція» і становив 10,55 млн грн.

У 2014 році з обласного бюджету були виділені 3,325 млн грн. на придбання обладнання, хіміотерапевтичних засобів та мамографічних плівок для онкоцентру.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.