Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

АТО

uapress.info

Середа, 11 березня 2015, 15:27

25 тисяч гривень – найбільша матеріальна допомога сім'ям учасників АТО

АТО

Близько 1800 львівських сімей учасників АТО звернулось за соцгарантіями у міськраду, з них 260 – у 2015 році.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

До управління соціального захисту ЛМР звернулось 1797 львівських сімей за отриманням соціальних гарантій у рамках Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей – мешканців Львова.

З них 1715 (221 у 2015 році) звернулися за звільненням учасників АТО, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих під час участі в АТО від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, незалежно від форми власності житлового фонду (квартирної плати).

Ще 203 (з них 40 у 2015 році) – за одноразовою матеріальною допомогою постраждалим учасникам АТО.

Також, управлінням соцзахисту було надано одноразову матеріальну допомогу 67 учасникам АТО на  суму 66,2 тис. грн. та одноразову матеріальну допомогу 22 членам сімей учасників АТО на суму 24 тис. грн.

За словами в. о. начальника управління соціального захисту ЛМР Ігора Кобрина, відшкодування за утримання будинків і прибудинкових територій – це 100-відсоткове відшкодування, незалежно від суми квартплати.

У випадку матеріальних допомог – сума залежать від стану поранення особи, від кількості дітей у сім’ї. Найбільша матеріальна допомога, яку видали у мерії – 25 тис. грн.

"На цей рік ми закладали 2 млн. 800 тис. грн. на відшкодування за квартирну плату і 2 млн. грн. на матеріальну допомогу постраждалим учасникам АТО. За минулий рік на звільнення від квартплати було відшкодовано більше 600 тис. грн., а матеріальна допомога постраждалим учасникам АТО, яку ми виплатили, була приблизно 1 млн. 200 тис. грн. Місто обрало саме постраждалих учасників АТО, тому що сім’ям загиблих виплачується з інших бюджетів. А ця категорія була соціально незахищена", – розповів Ігор Кобрин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.