Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

кінотеатр "Львів"

Оля Райтер

Понеділок, 16 березня 2015, 12:30

Ініціативна група рятує кінотеатр "Львів" від занепаду

кінотеатр "Львів"

У п’ятницю, 13 березня 2015 року, ініціативна група Поверніть нам "Львів" провела робочу зустріч з відновлення культурної діяльності кінотеатру “Львів”.

Ініціативна група Поверніть нам “Львів”! закликає до негайного порятунку кінотеатру “Львів”, розташованого у Стрийському парку, і пропонує програму можливих заходів у приміщенні кінотеатру на найближче півріччя.

Були присутні учасники ініціативи - Олександра Ковальчук, Андрій Бондаренко, а також директор Львівської обласної контори кінопрокату Андрій Бабінський і головний спеціаліст організації Роман Давид, директор Центру гуманітарних досліджень та учасник Мистецької ради "Діалог" Євген Гулевич, представниця Львівського Кіноцентру Жанна Озірна та представники громадськості.

У процесі обговорення учасники зустрічі погодилися, що поточна ситуація, у якій перебуває кінотеатр "Львів", є катастрофічною і може призвести до зникнення кінотеатру як закладу культури.

Нинішній директор Мирослав Аренович фактично припинив всю культурну діяльність кінотеатру, що є згубним не лише для іміджу кінотеатру, а й для матеріального стану будівлі.

Припинення опалення у осінньо-зимовому сезоні та відсутність регулярного догляду руйнує стіни будівлі, які вже уражені цвіллю. За таким станом справ, ймовірно, стоять чиїсь приватні інтереси із захоплення приміщення та можливе перетворення кінотеатру у інший заклад.

Підсумком зустрічі стало рішення про необхідність негайного втручання громадського контролю у роботу кінотеатру, аби врятувати і заклад, і будівлю від 

Учасники групи склали Програму можливих культурних заходів та подій у приміщенні кінотеатру на наступне півріччя.

Усі заходи не вимагають великої кількості ресурсів та можуть бути організовані здебільшого громадськими силами та на базі ресурсів Обласної контори кінопрокату чи інших партнерських організацій, зокрема, фестивалю Wiz-Art, Національного центру Олександра Довженка, фестивалю документальних фільмів "86", фестивалю "Свято музики у Львові", Мистецької ради "Діалог", дистриб’юторської компанiї "Артхаус Трафiк".

Учасники зустрічі звертаються до директора кінотеатру та до представників відповідних владних органів з вимогою підтримати складений план заходів і, таким чином, відновити функціонування кінотеатру як культурної інституції. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.