Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

парламент

novostimira.com.ua

Вівторок, 17 березня 2015, 19:46

Збіг позиції "Батьківщини" і Радикальної партії з позицією Кремля виглядає вкрай непривабливо, - політолог

парламент

Для пересічного українця збіг позицій фракції "Батьківщина" і Радикальної партії у Верховній Раді з офіційною позицією МЗС Росії виглядає вкрай непривабливо.

Про це заявив політолог Тарас Березовець, коментуючи підсумки голосування за внесення змін до закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Експерт нагадав, що фракції Ляшка і Тимошенко заздалегідь декларували свою позицію, що вони не збираються підтримувати внесення згаданих змін, - повідомляє Цензор.НЕТ.

"У рівній мірі це стосується фракції Опозиційного блоку", - додав він.

При цьому політолог назвав вельми дивним той факт, що позиція цих фракцій дзеркально збіглася з позицією, раніше озвученою МЗС Росії, яке також виступає проти проведення на цих територіях місцевих виборів відповідно до норм українського законодавства.

"Я далекий від думки, що ці фракції працюють в інтересах Росії, але, як мінімум, таке голосування можна назвати політичною короткозорістю, оскільки аргументи, які використовували лідери "Батьківщини" та Радикальної партії, обгрунтовуючи свій намір не підтримувати документ, не мають нічого спільного з реальністю. Така позиція могла призвести до зриву Мінських угод і, як результат - до ескалації військового конфлікту на Донбасі", - сказав Тарас Березовець.

"Тому для звичайного українця збіг позицій цих фракцій Верховної Ради з офіційною позицією МЗС РФ виглядає вкрай непривабливо і дискредитує лідерів цих політичних сил", - резюмував експерт.

Нагадаємо, сьогодні, 17 березня, Верховна рада прийняла постанову "Про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування".

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.