Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

трамвай на Сихів

Середа, 18 березня 2015, 10:19

Трамвай на Сихові запрацює у листопаді

трамвай на Сихів

Відновлено роботи з будівництва трамвайної колії на Сихів.  

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На проспекті Червоної Калини  роботи з прокладення колії триватимуть впродовж весни та літа: влаштовуватимуть трамвайні плити та рейки і триватиме будівництво диспетчерського пульту на розворотному кільці на вул. Вернадського.

«Роботи плануємо завершити до листопада 2015 року. Зараз працівники працюють 6 днів на тиждень. Кількість працівників буде змінюватися в залежності від видів робіт, які виконуються (від 20 до 150 осіб)», – розповідає головний інженер турецької компанії «Онур», що займається будівництвом, Олександр Добоні.

Згідно з проектом будівництва, трамвайну колію на Сихів прокладуть по вул. Стуса вздовж просп. Червоної Калини, до «Санта-Барбари». Будувати її будуть у дві фази: спершу – від вул. Вернадського до вул. Угорської, опісля – від вул. Угорської до вул. Свенціцького.

За словами директора ЛКП «Львівавтодор» Олега Берези, наразі приймають рішення стововно методу будівництва колектору (відкритий або тунельний) на вул. Угорській, та знесення будівлі на Навроцького, 1, яку місто планує викупити у мешканців.

Нагадаємо, проект фінансується за рахунок кредиту від ЄБРР у 6 млн. євро, гранту німецького уряду у 5 млн. євро та за кошти з міського бюджету – 6,2 млн. євро.

Наразі підряднику оплачено 5,4 млн євро, з яких 2,8 млн. євро – грантові кошти та 2,6 млн. євро кредитні кошти. Грантова складова надана, як аванс на купівлю матеріалів. Залишок до оплати складає 12,4 млн. євро, з яких 6,8 млн. євро кошти міського бюджету, 3,4 млн. євро кредитні кошти ЄБРР та 2,2 млн. євро грант.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.