Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ольга Богомолець

Четвер, 19 березня 2015, 11:55

Медпрацівники з повною навантаженістю мають звільнятися від служби – посадовець

Ольга Богомолець

Депутати підтримали законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення порядку призову на військову службу медичних працівників)».

Про це повідомляє прес-служба Блоку Петра Порошенка.

Під час засідання Комітету ВР  зпитань охорони  здоров’я депутати підтримали законопроект №2145, щодо удосконалення порядку призову на військову службу медичних працівників.

За словами голови Комітету Ольги Богомолець, цими змінами пропонується надавати відстрочку від призову на строкову військову службу «медичним працівникам, за умови повного навантаження на займаній посаді, – на весь період їх роботи за фахом у сільській та міській місцевості».

Наразі відстрочка надається лише медикам, що працюють у сільській місцевості. Також народні депутати пропонують, щоб лікарів із областей, в яких укомплектованість штатних лікарських посад фізичними особами-лікарями є нижчою ніж середній показник укомплектованості медичних закладів системи охорони здоров’я України, призивали лише на добровільній основі.

У той же час Ольга Богомолець відзначила, що на даний момент є велика потреба в лікарях у зоні конфлікту: « На сьогодні медики не є військовозобов’язаними. І чимало лікарів повиїжджали із Луганської та Донецької областей на мирні території. Таким чином лікарі, які призиваються під час мобілізації, надають медичну допомогу не лише військовим в АТО, але й цивільному населенню, яке в деяких населених пунктах опинилося практично без медичного забезпечення», – зазначила голова Комітету.

Також народний депутат наголосила, що вдалось налагодити систему призову таким чином, щоб мобілізовані лікарі проходили службу за спеціальністю, а не за суміжними професіями.

Крім того, депутати підтримали створення при Комітеті робочої групи щодо реабілітації воїнів АТО. За словами Богомолець, в групу, окрім медиків, будуть включені представники громадськості, волонтерських рухів та наукових організацій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.