Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

місто Бережани

iloveukraine.com.ua

П'ятниця, 20 березня 2015, 17:46

На Тернопільщині 2 міста набудуть статусу обласного значення

місто Бережани

Бережани і Кременець отримають статус міст обласного значення.

Про це повідомляє народний депутат України від фракції «Блок Петра Порошенка» Тарас Юрик.

«19 березня комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування прийняв рішення щодо надання двом містам Тернопільської області, Бережанам і Кременцю статусу обласного значення. Найближчим часом за це будуть голосувати депутати Верховної Ради», – пояснює Тарас Юрик.

«Це рішення є дуже важливим для соціально-економічної складової регіону. Відтепер до цих міст можна буде прив’язувати розвиток освітніх навчальних закладів, мережі охорони здоров’я, закладів культурного та туристичного спрямування. Фактично, статус міста обласного значення дозволяє перейти цим містам в діалозі, особливо з центральною владою, на вищий рівень.

Окрім бюджетних грошей, статус міста обласного значення дозволить залучити і певні інвестиції.  Якщо ми говоримо про європейський вибір, то ми говоримо про спрощення бюрократичної складової,  оптимального співвідношення місцевого самоврядування із вищими ланками нашого державного управління» – підкреслив депутат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.