Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

східниця

sadyba-sviatoslav.com.ua

Понеділок, 23 березня 2015, 18:21

Східниця хоче самостійного від Борислава водопостачання

східниця

Депутати Східницької селищної ради пропонують створити комунальне підприємство, яке б займалося централізованим постачанням питної води з водозабору «Рибник».

Про це повідомила прес-служба Східницької селищної ради.

Про це йшлося на позачерговій сесії Східницької селищної ради.

Зі слів голови селищної ради Івана Піляка, створення такого підприємства дало б можливість забезпечити Східницю водою відповідно до потреб.

Пропозиція щодо обслуговування магістрального  водопроводу  з «Бухові» до Східниці не покращить водопостачання на курорті. У випадку, коли Бориславводоканалу відключать електроенергію на водозаборі «Рибник», Східниця і надалі залишатиметься без води.

На сесії було підняте питання щодо звинувачення Бориславською владою  мешканців смт. Східниця у розкраданні води. Підтвердженого факту, що в Східниці не санкціоновано вівся забір води представники Бориславводоканалу не надали.

Заборгованість юридичних осіб у Східниці  за  послуги водопостачання складає 97 тис. грн., з яких 84 тис. грн заборгованість підприємств, які давно не існують. Істотної заборгованості за воду мешканці Східниці не мають.

Щоб припинити звинувачення з боку Борислава щодо розкрадання води селищний голова Іван Піляк  запропонував, щоб з квітня місяця на території Східниці  працювала  ціла бригада контролерів  «Бориславводоканалу». Разом з ними будуть здійснювати перевірки депутати селищної ради, а також уразі необхідності буде залучатися представник міліції.

Також «Бориславодоканалу» запропоновано для перевірки забору води  у великих санаторно-відпочинкових комплексах встановити свої лічильники на трубі розмежування. «В Східниці 10 великих санаторних закладів поставте в них свої лічильники. Для  встановлення таких лічильників східницьке комунальне підприємство «Господарник» готове  виділити Вам техніку та дасть дозвіл на здійснення розкопок», - сказав  Іван Піляк.

Окрім того, було запропоновано  встановити  лічильник на магістральному водопроводі, де починається розбір води по Східниці. В такий спосіб можна побачити, чи надходить вся вода до Східниці, чи є витоки в магістральному водопроводі, що веде з очисних споруд на «Бухові» . «Ми в такий спосіб побачимо чи в добу доходить тих, 2 тисячі кубів води  з очисних споруд на «Бухові» до Східниці. Такий лічильник можна поставити в густонаселених мікрорайонах Борислава і тоді з’ясується де пропадає вода», - сказав селищний голова.

Щодо  виходу з ситуації, яка слалася із теперішнім відключенням електроенергії на водозаборі «Рибник», через яке Борислав і Східниця залишилися без водопостачання, селищний голова Іван Піляк запропонував депутатам селищної ради попрацювати кожному на своїй виборчі дільниці, щоб мешканці оплатили водоканалу,  хто скільки може, авансом.  Міський голова Борислава Володимир Фірман додав, що він їде в Київ, де вирішуватиметься питання з різниці тарифів «Бориславводоканалу».

Нагадаємо, міський голова Борислава Володимир Фірман написав заяву про відставку через проблеми з місцевим водоканалом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.