Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

парламент

www.varianty.net

Вівторок, 24 березня 2015, 18:13

Підстав для скликання позачергового засідання Верховної Ради немає – нардеп

парламент

Перший заступник голови парламентської фракції партії «Блок Петра Порошенка» Ігор Кононенко заявив, що не бачить підстав для скликання позачергового засідання ВР.

Про це повідомляє прес-служба «Блоку Петра Порошенка»

«Ми розповсюдили заяву Ради фракції, яка оперативно зібралася і відреагувала на заяви чотирьох депутатів – В.Купрія, А.Денисенка, О.Дубініна та В.Дідича – про вихід з фракції БПП. Позиція Ради фракції наступна: ми прийняли до відома заяви депутатів і будемо рекомендувати фракції їх розглянути і задовольнити. Для мене очевидно, що вихід цих депутатів пов’язаний з захистом корпоративних інтересів однієї групи, – заявив народний депутат. – Ми вважаємо, що неприпустимо використовувати мандат і статус народного депутата у вирішенні вузькопрофільних корпоративних інтересів».

Ігор Кононенко підкреслив, що абсолютно неприйнятною є ситуація , коли народні депутати прикривають злочин. «Маю на увазі вбивство працівника Служби безпеки України, де повинна бути негайна реакція правоохоронних органів. І якщо буде доведена вина народних депутатів або їх помічників, то потрібно буде приймати рішення. Якщо Генеральний прокурор внесе в Верховну Раду обґрунтоване подання на зняття з них недоторканості, я вважаю, що наша фракція його підтримає», – зазначив народний депутат.

Відповідне звернення про необхідність всебічного розслідування та розкриття цього злочину вже направлено до Генпрокуратури.

Ігор Кононенко вважає, що вихід названих депутатів з фракції не позначиться на роботі коаліції. «Більшість складається з п’яти політичних сил. Так, буде порушена цифра у 302 депутати, але я не вважаю це великою проблемою, оскільки ці депутати і раніше далеко не завжди голосували синхронно з коаліцією», – зазначив депутат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.