Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Іван Спринський

Четвер, 26 березня 2015, 14:38

20% від волонтерських сборів віддавали свинячою головою

Іван Спринський

Вчора, 25 березня, представники громадських організацій принесли під стіни фіскальної служби Львівщини свинячу голову, яка за вартістю склала 20% від сборів.

Вчора, 25 березня, представники громадських організацій на чолі з головою ГФ "Рабів до раю не пускають" Іваном Спринським провели пікет під фіскальною службою Львівщини проти 20% податку на волонтерство.

Під стінами Львівської ДФС волонтери принесли сухі супи, макарони, крупу, памперси, запчастину від авта та свинячу голову, – речі, які складали 20% від загальних волонтерських сборів.

Під час пікету волонтери намагалися вияснити, чому з пожертв для воїнів АТО влада збираеться стягувати податок, і, якщо люди приносять різнопланові речі, то яким чином вираховується податок.

"Ми хочемо побачити керівника ДФС у Львівській області, або одного з його заступників, зробити робочу групу, щоб в першу чергу, ви не те, щоб покаялися, просто пояснили нам ваше бачення того, як на майбутнє будуть відбуватися волонтерські рухи і допомога, задекларували розуміння проблематики, як мінімум незаконність і умисність. Якщо на сьогодні ви на стороні людей – задекларували бачення на майбутнє по створенню робочої групи і по поданні документів на те, щоб цей законопроект скасували" – зазначає Іван Спринський.

Однак, до волонтерів та пікетуючих вийшов заступник начальника фіскальної служби Василь Крисляр, котрий запросив громадськість обговорити проблему, зазначив, що працівники ДФС запевняють, оподаткування волонтерської допомоги в зону АТО та для людей, які є пререселенцями не буде.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.