Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Роман Лубківський

Понеділок, 30 березня 2015, 18:28

Лубківський махнув рукою на Романа Ковальчука

Роман Лубківський

27 березня у Львові було зірвано засідання комісії культури Львівської обласної ради.

На засіданні члени комісії культури мали розглянути "Програму розвитку української мови, української культури та історичної свідомості громадян України на території Львівської області на 2015-2017 роки", План заходів департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації та Програму реорганізації комунального підприємства Львівської обласної ради "Львівська обласна контора прокату кінофільмів".

Для цього були запрошені керівники закладів культури міста.

Як повідомляє прес-служба Львівської обласної ради, голова постійної комісії з питань культури Роман Ковальчук запропонував комісії заслухати кожного з запрошених керівників почергово.

"Оскільки я не вбачав за доцільне проведення одночасної розмови з усіма керівниками закладів культури, то запропонував комісії заслухати кожного почергово – для конструктивної співпраці з керівниками. Також я попросив вельмишановного Романа Лубківського не зривати нашого засідання комісії, а натомість запропонував йому першому з присутніх висловитися. На жаль, на цю пропозицію Роман Лубківський не пристав, а, натомість очоливши частину присутніх керівників, покинув будівлю обласної ради. Слідом за ними засідання покинув один із членів комісії, що призвело до відсутності кворуму, а, відтак, – до неможливості подальшого проведення засідання", - наголосив Роман Ковальчук, повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

За словами українського письменника, громадського діяча, лауреата Шевченківської премії Романа Лубківського, він не зривав засідання.

"Я вирішив прийти на засідання комісії культури для того, щоб обговорити ситуацію яка склалася у місті щодо культурних і мистецьких закладів, поділитися своїми думками. Проте позиція працівників департаменту культури, бажання говорити з кожним наодинці, коли рішення потрібно приймати разом, а також недовіра  до громадських організацій мене прикро вразила та обурила. На мою думку, складається враження, що працівників культури не хвилює доля пам’яток Львова, які розпродуються, руйнуються, заливаються бетоном. Відтак, вражений ставленням посадовців до своєї роботи і до людей, яких вони запросила, я був змушений покинути приміщення", – розповідає Роман Лубківський.

Нагадаємо, минулого року Львівську обласну раду пікетували керівники та працівники комунальних установ культури Львівщини, вимагаючи накласти мораторій на рішення щодо перепідпорядкування облраді в питаннях галузевого керівництва.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.